Футболистите на "ЦСКА - София" загубиха с 0:3 от "Динамо" (Киев) в приятелска среща в Австрия. И трите попадения бяха вкарани през второто полувреме.

Головете за украинците отбелязаха Дерлис Гонсалес, Сергей Сидорчук и Андрий Ярмоленко.

Христо Янев започна мача с осем български футболисти, а от чужденците на терена излязоха Рафа Перес, Арсенио и Диого Виана. Веднага след третия гол в игра се появи новопривлеченият португалец Давид Симао, който зае мястото на Борис Галчев.

За ЦСКА това беше третата приятелска среща от лагера в Австрия. Червените победиха полския шампион "Легия" и загубиха с 2:5 от "Краснодар". В четвъртък българският състав ще играе с "Интер"

През първото полувреме от мача с "Динамо" нямаше много голови възможности. В 31-ата минута Галчев изведе Кирил Десподов сам срещу вратаря, но младият нападател не успя да даде преднина на отбора си. По-късно Станислав Маламов направи хубав пробив от ляво и центрира, а негов съотборник пропусна.

Ключово за развоя на мача се оказа включването на Ярмоленко. В 47-а минута той подаде, Буялски пропусна топката и Гонсалес с удар от движение пред наказателното преодоля Господинов. В 58-ата Ярмоленко подаде на Сидорчук, който от 13-14 метра удвои.

Самият Ярмоленко вкара за 3:0 от пряк свободен удар от границата на наказателното поле в 76-а минута.

"Допускаме елементарни грешки и когато се допускат толкова грешки в два-три мача, това не води до нищо добро. Все още не сме готови да изиграем пълни 90 минути. Момчетата се влагат максимално в тренировъчния процес и е нормално да има умора, но не е нормално да правим такива детински грешки", каза Янев пред "Диема".

"В първенството ни трябват резултати, трябват ни победи. Виждаме къде са ни грешките и къде трябва да работим. На Давид Симао ще му трябват поне още две-три седмици да настигне другите в подготовката", добави треньорът на червените.

dnevnik.bg