"Пропуснахме уникална възможност да спечелим европейското първенство, на което бяхме домакини", заяви селекционерът на Франция Дидие Дешан. Във финала "петлите" паднаха с 0:1 от Португалия след продължения.

"Нямам думи, разочарованието е огромно. Сигурно ще трябва да мине много време, за да се примирим със случилото се. Побеждавахме заедно, страдахме заедно, а сега всички заедно загубихме всичко. Щеше да бъде прекрасно, ако тази купа беше останала у дома, но за съжаление не се случи", каза той.

По думите му е жестоко да загубиш финал по този начин. "Поздравявам Португалия. Имахме положения, но не бяхме достатъчно ефективни. Не показахме нужното хладнокръвие, но не мога да кажа нищо срещу моите играчите. Те дадоха всичко от себе си."

Дешан посочи, че отборът е искал да спечели титлата заради милионите си почитатели. "Има и позитивни страни от това първенство, но е трудно да говорим за това в този момент. Все пак не трябва да зачеркваме хубавото, което направихме. Може би не ни стигна смелост. Имахме шансове за победа. Мачът беше много труден, нямаше почти никакви свободни пространства. За съжаление съперникът вкара гола", добави селекционерът на Франция.

Специалистът заяви, че е рано да се говори за бъдещето му. "Трябва ми време да осмисля нещата, както и футболистите."

dnevnik.bg