"ЦСКА - София" планира да вложи 6 млн. лева в изграждането на базата в Панчарево, заяви представителят на ръководството Милко Георгиев.

"Двата терена на Панчарево вече са готови – тревата е засята, има бригада от специалисти, които се грижат за тях. Тази година първият отбор и юношите ще могат да тренират там. Нямаме готов проект, но изграждането на модерна база - хотелската база и т.н.- ще струва около 6 милиона лева. Ако някой си мисли, че парите стоят в левия джоб на г-н Ганчев или десния на г-н Инджов, това е твърде елементарно. Средства за стадиона и базата ще има", каза Георгиев пред "Диема спорт 2".

От клуба вече обявиха, че всички приходи от продажбата на сезонни карти ще отидат за базата в Панчарево.

Той изтъкна, че отборът ще играе на "Българска ария". "Идеята е, че ЦСКА има един дом и това е "Българска армия". ЦСКА ще играе там, където е неговият дом. Всякакви други варианти не устройват нито нас, нито феновете. Всичко опира до г-н Кралев."

По думите му Ганчев е решил да направи жест към привържениците и за мача с "Удинезе", с който на 23 юли ще бъде представен отборът, ще има свободен вход.

Георгиев заяви, че се мисли и за изграждането на нов стадион. "Реконструирането на "Армията" ще се извършва поетапно, сектор по сектор. Според г-н Инджов в порядъка на 18 месеца трябва да се приключи работата. Нека обаче да не изпадаме в ситуацията на един друг клуб от София ("Левски"), който обяви едни срокове, пък не ги спази. Нека първо имаме договора с министерството, после ще обявим срокове и етапи."

dnevnik.bg