Бившият капитан на националния отбор по волейбол Владимир Николов, който в момента ръководи "Левски боол", отрече да е опитвал да привлече млади състезатели от други школи. Обвиненията дойдоха от бившия състезател на сините и настоящ президент на ВК "Люлин" Деян Нинов.

"Най-официално го приканвам да посочи поне едно дете, на което съм обещавал, че ако дойде в "Левски", ще му гарантирам място в национален отбор. Нещо повече – нека да организира среща с него, на която да присъстват родителите му и представители на медиите", се казва в отговора на Николов.

От своя страна, той обвинява Нинов в "крепостничество". "Живеем в 21-и век в Европа и вярвах, че вече няма крепостничество. Можете да вините някого, че ви е откраднал колата или парите от джоба. Но вие не притежавате децата, които са се записали да тренират при вас преди няколко месеца или преди една-две години."

"Г-н Нинов, защо не признаете и нещо положително – като например, че двамата с Пламен (Константинов) бяхме сред главните инициатори на промените в наредбата на Столичната община за финансиране на спортните клубове? Няколко месеца обикаляхме, убеждавахме хората, от които зависи, и в крайна сметка сега и вашият ВК "Люлин" получава финансиране", допълва Николов.

От думите му става ясно, че той е намерил инвеститори за изграждането на зала за волейбол в София и че кметът Йорданка Фандъкова е предложила терен. "Защо обаче, г-н Нинов, започнахте да саботирате проекта, използвайки силните позиции и връзки на свои близки хора?"

В изявлението си Нинов говори за конфликт на интереси заради големия брой длъжности, които Николов заема. Бившият капитан на България е президент и треньор на "Левски", генерален секретар на федерацията и селекционер на отбора до 21 г., който ще играе на европейското през есента.

Николов посочва, че се бори да запази "Левски" жив и щом го постигне и намери човек за управлението, ще се оттегли. Добавя, че е треньор, защото никой друг няма да работи без пари.

dnevnik.bg