Футболната федерация на Исландия отново демонстрира чувството си за хумор и се пошегува с новия европейски шампион Португалия.

Двата отбора бяха в една група на финалите, като завършиха наравно помежду си. След двубоя Кристиано Роналдо се изказа с пренебрежение за исландците и заяви, че няма да постигнат нищо. Северняците обаче направиха точно обратното и написаха златна страница в спортната си история, стигайки до четвъртфиналите.

"Исландия винаги ще се радва на факта, че спечелихме повече мачове в редовно време от европейските шампиони. Не е зле като за първи турнир", написаха от местната федерация в официалния си профил в "Туитър".

Португалия вдигна трофея след едва една победа в редовните 90 минути и цели шест равенства. В същото време Исландия постигна пет точки в груповата фаза, след което победи и Англия на осминафиналите, преди да отпадне от домакините от Франция.

Исландците не за пръв път се шегуват с португалците след отпадането си от турнира. Преди финала те написаха, че .в двубоя за титлата ще се изправи отбор, който е завършил зад тях в груповата фаза на турнира срещу единствения отбор, който е успял да ги победи.

Дневник