Ръководството на "ЦСКА - София" излезе със специална декларация, в която обвинява БНТ в разпространението на "манипулативни новини".

Повод за това станаха резултатите от анкета, проведена след зрителите на държавната медиа. Според тях, 80% от участвалите в нея подкрепят проекта на Васил Божков за оздравяване на оригиналното дружество ПФК ЦСКА АД.

"Всички във футболен клуб ЦСКА останахме изключително изненадани от изнесените в медийното пространство резултати. Поради този факт, ръководителите на клуба призовават БНТ да излезе с позиция по казуса – да публикува резултатите от проведената анкета, да обясни представителна ли е извадката, до колко са достоверни резултатите и чрез какъв способ е проведена самата анкета", обявиха от дружеството на Гриша Ганчев на официалния си сайт.

"Настоящото ръководство на клуба по никакъв начин не желае да се натрапва, да се чувства нежелано на стадион "Българска армия" и да създава конфликти сред "армейската" общност. Както нееднократно обявихме – желаем да има мир и любов", завършва декларацията.

Дневник