Полузащитникът на "Уест хем" Димитри Пайе няма да бъде продаден за по-малко от 50 милиона паунда, обяви съпрезидентът на "чуковете" Дейвид Голд.

По думите му обаче дори тази сума може да не е достатъчна, за да си тръгне френският национал от лондонския клуб.

"Дори не бихме изслушали оферта под 50 милиона. А дори тогава ние ще искаме да задържим най-добрия си играч, така че не бихме приветствали каквито и да било предложения за Димитри", заяви Дейвид Голд пред Би Би Си.

"Уест хем" плати на "Марсилия" около 10 милиона паунда, за да купи Пайе през лятото на 2015 г. Той направи страхотен първи сезон във Висшата лига и влезе в идеалния отбор на годината, след което пренесе отличната си форма и на европейското първенство.

Атакуващият полузащитник завърши шампионата с три гола и две асистенции. Tой заслужено влезе в идеалния отбор и на Евро 2016, а освен това оглави т.нар. Барометър на играчите на УЕФА, който определя най-добрите футболисти на базата на голям брой критерии.

"Димитри е ключов футболист, изключително важен е за нас. Отборът ни е изграден около него и той не се продава. Той се е установил в Лондон със семейството си, феновете го обожават, а сега се местим и на олимпийския стадион. Ще направим всичко възможно, за да го задържим. Вярвам, че ще успеем", каза още съпрезидентът на "Уест хем".

dnevnik.bg