Селекционерът на германския национален отбор по футбол Йоахим Льов ще остане на поста поне до световното първенство в Русия през 2018 г., обяви местният футболен съюз. 56-годишният треньор също потвърди, че ще продължи да води бундестима.

Отпадането на световните шампиони в полуфиналите на Евро 2016 породи спекулации около бъдещето на Льов. Още преди няколко дни обаче от футболния съюз дадоха да се разбере, че не искат да има промяна на треньорския пост и не вярват селекционерът да напусне.

"За нас е въпрос на уважение след толкова тежък турнир да дадем на националния треньор няколко дни да анализира нещата от дистанция. Ние обаче никога не сме имали съмнение, че той иска да продължи и да защитава световната титла в Русия", заяви днес президентът на Германския футболен съюз Райнхард Гриндел.

Под ръководството на Льов Германия достигна до полуфиналите на всеки един от последните пет големи турнира. Бундестимът игра финал на Евро 2008, полуфинали на Евро 2012 и Евро 2016, зае трето място на световното през 2010 г. и триумфира на последния мондиал.

"Аз се придържам към това, което казах преди Евро 2016 и което многократно подчертах по време на турнира - Йоги Льов е най-добрият треньор за този отбор. Той има нашето пълно доверие. Сигурни сме, че заедно с него ни чакат още футболни успехи в бъдеще", каза още Гриндел.

Льов от своя страна заяви, че все още е много разочарован от отпадането в полуфиналите на Евро 2016. "Нашето разочарование обаче не означава, че отборът е разочаровал. Ние бяхме с най-младия състав в турнира и аз все още виждам огромен потенциал в него. Моето желание да работя с тези момчета е по-силно от всякога. Сега трябва да продължим да развиваме отбора с поглед към световното", допълни той. 

Дневник