"ЦСКА - София" реагира с ирония към информации, че в БФС е получен факс от ФИФА, касаещ създаването на новото дружество. От клуба публикуват факса, който е по различен казус - задължения към бившия футболист на червените Сивард Спрокел.

"Вчера нечуван ентусиазъм нахлу в редиците на т.нар. "оздравители". Страшен факс бил пристигнал от ФИФА за ЦСКА. Поредната атака, целяща да всее паника в нашите среди... На вниманието на всички "оздравители", псевдоморалисти, специалисти, драскачи, самозванци, кичещи се с чинове и титли и всички, които привидно много, ама много обичат ЦСКА, публикуваме факса", пише в сайта на отбора.

От ЦСКА отказаха да коментират пред "Дневник" официално темата за евентуалното оттегляне на Ганчев от проекта. В понеделник сайт, приближен до бизнесмена, съобщи, че той обмисля да се откаже от клуба.

Фенклубове от цялата страна изразиха подкрепата си към Ганчев. "Единодушно решихме да подкрепим г-н Ганчев и сме твърдо против лицето Васил Божков да има каквото и да било общо с любимият ни клуб! Уважаваме мнението на всички фенове, с които сме били винаги рамо до рамо в Сектор Г, но моля ви не се връзвайте на грозните манипулации на разни медии целящи война между феновете! САМО ЦСКА", се казва в позицията на фракцията Varna Firm.

Синдикът на ПФК ЦСКА АД отрече да има организиран мач за отбора на дружеството, който да съвпадне по време и място с приятелската среща на "ЦСКА - София" срещу "Удинезе" (23 юли на "Българска армия"). Тя изрази несъгласието си с това стадионът да се ползва от новото дружество.

"Договорът между ПФК ЦСКА АД и министерството на спорта все още е в сила. Задала съм въпрос на Николай Паслар (изпълнителен директор на дружеството в несъстоятелност) дали е дал разрешение да се ползва стадионът. Те не са наематели, нито нищо. Ако пък не е дал съгласието си, това е вече наказуемо. Ами аз ако реша сега да отидем и да ползваме стадион "Славия", каза тя пред "Дарик".

Синдикът допълни, че "ще предприеме много сериозни мерки" за това, че "ЦСКА - София" ползва емблемата на старото дружество.

Дневник