Българската национална телевизия (БНТ) отрече да е компрометирала ЦСКА. От телевизията излязоха с изявление в отговор на обвинения от "ЦСКА - София", че манипулират хората.

"Като обществена медия БНТ винаги се е отнасяла с необходимото уважение към мнението на своите зрители и ще продължи да търси и представя всички гледни точки по разискваните проблеми. Считаме, че чрез публикуваното на сайта cska.bg обръщение, подписано от ръководството на ЦСКА, се цели създаване на напрежение и недоволство сред привържениците на клуба и компрометиране на обществената телевизия", се казва в отговора на БНТ.

По време на събитие, на което присъства Бойко Борисов, на министър-председателя беше зададен въпрос от репортер, позоваващ се на анкета в сайта на БНТ. Според него резултатите показвали, че 80% от гласувалите предпочитат Васил Божков пред Гриша Ганчев в ЦСКА.

БНТ твърди, че въпросът не е зададен от неин репортер. И допълва, че действително е имало анкета, в която са гласували 216 души, а резултатите са 139:77 гласа в полза не единия отговор (не се посочва на кой).

"Анкетите в интернет нямат характер на социологическо изследване (проучване), в този смисъл не е уместно да се коментират понятия като "извадка". Резултатите от електронното гласуване в сайта на БНТ се отразяват графично веднага, без каквато и да било намеса", допълват от БНТ.

Дневник