След един сезон извън европейските турнири "Левски" отново ще играе в Лига Европа. Днес от 21.00 часа българско време сините гостуват на словенския "Марибор".

Половин час по-рано другият български участник във втория по сила турнир на Стария континент - "Берое", пък ще посрещне финландския ХИК (Хелзинки).

Треньорът на "Левски" Люпко Петрович не пожела да говори пред журналистите при заминаването на отбора за Словения. Сърбинът обяви, че подобно на избори има ден за размисъл. Пред медиите вместо него застана председателят на управителния съвет на клуба Николай Илиев.

"Сигурно повечето от вас и голяма част от хората в България са ни отписали, но ние ще се постараем да ги опровергаем. "Левски" не отива като обречен там. Напротив - трябва да излязат със самочувствие, с това, че са футболисти на "Левски". Очаква ни изключително тежък и труден мач срещу силен съперник с добри и тактически грамотни футболисти", каза Илиев.

"Познавам доста играчи от "Марибор", срещал съм се с тях в кариерата си, например с Шулер. Това е тим, който буди респект. Да, ще има уважение от нас, но не и страх. Всичко може да се случи в тези мачове, всичко може да се реши в един момент или от желанието на отбора", сподели вртарят на "Левски" Боян Йоргачевич.

Новото попълнение на "Берое" Радослав Кирилов заяви, че ако отборът играе умно, може да се поздрави с успех срещу ХИК.

"Мисля, че треньорският щаб подготви правилно програмата за мачовете. Няма умора. Всичко е в рамките на нормално. Мисля, че сме подготвени добре за мачовете срещу ХИК. Той е безспорно труден съперник. Не са нещо невъзможно. Ние имаме нашите шансове. Ако изиграем мача по умен начин, може да се поздравим с успех. Лошото за нас е, че в момента те играят шампионат. Чисто физически те са по-подготвени от нас. Ние обаче може да се окажем по-свежи. Трябва да сме по-умни от тях, за да постигнем успех. Трябва да играем по-правилно тактически и да спазваме указанията, и ще постигнем успех", коментира Кирилов.

Дневник