Легендата на световния тенис Борис Бекер направи едно от малкото си публични изказвания за случващото се с Новак Джокович.

Треньорът на световния №1 сподели пред медиите, че загубата на сърбина в третия кръг на "Уимбълдън" срещу Сам Куери се дължи на факта, че е почивал прекалено дълго след "Ролан Гарос".

"След триумфа в Париж всички поздравяваха Новак. Той сякаш прекалено много се отпусна и се наслаждаваше на момента. Това бе причината да подходи и по-несериозно към подготовката си за сезона на трева. Определено не бе на нивото, на което можеше да бъде", каза Бекер, който вече три години работи със сърбина.

"Не трябва да забравяме, че Новак все пак човешко същество и е нормално да има и по-слаби периоди", допълни бившият тенисист.

Според информацията в медиите, въпреки че Джокович обяви, че иска да си почине от тениса, той е заявил участие на турнира от сериите "Мастърс" в Торонто след десетина дни. В програмата на сърбина влизат още олимпийските игри през август, а след тях надпреварата в Синсинати и US Open.

В момента световният №1 се е отдал на почивка и е заедно със семейството и близките си в Монте Карло, което става ясно от публикациите му в социалните мрежи.

Дневник