Легендарният мениджър на "Манчестър юнайтед" сър Алекс Фъргюсън заяви, че бившият му възпитаник Кристиано Роналдо е най-големият футболист на своето поколение.

Според шотландеца непрекъснатото желание на португалеца да се развива и поддържането на топ ниво повече от десетилетие го правят толкова специален.

Фъргюсън беше човекът, който забеляза Роналдо в "Спортинг" (Лисабон) и го взе на 18 години в "Юнайтед" срещу 12,25 млн. паунда. Португалецът беше най-скъпият тинейджър за времето си, а след шест сезона на "Олд трафорд" стана най-скъпият футболист в света.

"Той има невероятно желание да играе футбол. Кристиано очаква с нетърпение всяка една тренировка. Той винаги иска да става по-добър и да печели. И най-много обича големите мачове", коментира Фъргюсън пред германския "Билд".

Роналдо е играчът, който се разви най-много по моето време в "Манчестър юнайтед". Постигна го благодарение на много упорита работа. Той непрекъснато работеше върху техниката на удара си, върху всеки елемент - ляв крак, десен крак, глава, отскок. Подобрението в неговата игра е невероятно", допълни шотландецът.

"Забележително е, че днешният футбол е толкова бърз и физически, че обичайно играчите могат да бъдат на топ ниво само за пет-шест години, а Кристиано го прави вече над 10 години. Това го прави толкова изключителен. Всяко поколение има своя специален футболист. Кристиано е на сегашното", завърши сър Алекс.

Dnevnik.bg