Колоездачната обиколка на Франция ще продължи по предварителен план въпреки атаката в Ница от снощи, съобщиха организаторите на състезанието.

Директорът на надпреварата Кристиан Прюдом заяви, че днешният етап ще започне с минута мълчание. В края на състезанието победителят и носителят на лидерската жълта фланелка също ще почетат жертвите от атентата.

"Днес искаме да почетем достойно загиналите. Чудихме се дали състезанието трябва да продължи и след разговори с властите решихме, че трябва. "Тур дьо Франс" ще продължи, но по подобаващ на случилото се начин", заяви Прюдом.

Рекламната каравана на Тура, която обикаля страната и забавлява феновете с музика и изненади, днес се движи в пълна тишина. Мерките за сигурност по време на състезанието бяха затегнати още след атентатите през ноември и тазгодишното му издание е охранявано от рекордните 23 000 служители на реда.

Шампионът и лидер в генералното класиране Крис Фруум изрази съболезнованията и подкрепата си към жертвите и техните семейства и заяви, че ще посвети евентуалната си победа в днешния етап на тях.

dnevnik.bg