Спортната общественост не остана равнодушна към случилата се трагедия в Ница през изминалата нощ.

Първи съболезнованията си поднесоха от УЕФА, чието ръководството до скоро беше във Франция заради провелото се там европейско първенство по футбол.

"Искаме да изразим своята солидарност към френския народ и нашите искрени съболезнования до семействата на жертвите. Искаме също така да бъдем солидарни и с жителите на Ница, които бяха неповторими домакини на европейското", написаха в официално обръщение от европейската централа.

"В знак на почит преди началото на днешните жребии за третия предварителен кръг в Шампионската лига и Лига Европа ще има минута мълчание. Такава ще спазят и футболистите на европейското първенство за младежи до 19 години днес. Те ще носят и черни ленти за ръка в памет на жертвите", добавиха от УЕФА.

Освен десетките френски спортисти и футболисти, специални обръщения направиха и някои от най-големите клубове, спортисти и спортни организации.

"Реал" (Мадрид) и целият му щаб е дълбоко натъжен от случилото се в Ница и иска да изрази подкрепата си към жертвите, техните семейства и целия френски народ", публикуваха на официалния си сайто от испанския гранд.

"Гледам новините и съм ужасен от това. Подкрепям френския народ, жертвите и техните семейства", написа в "Туитър" тенис звездата Рафаел Надал. 

dnevnik.bg