Тунис поведе на България с 2:0 победи в баража за оставане във втора група на зона Европа/Африка на купа "Дейвис", неофициално световно отборно първенство по тенис за мъже.

В първия сингъл от двубоя Мохамед Азиз Дугаз надделя над Александър Лазов със 7:6(4), 6:4, 2:6, 7:5 за 3.56 часа. Азиз Дугаз спечели първата част след тайбрек, а един пробив му беше достатъчен, за да вземе и втория сет.

Лазов поведе с 4:1 и спечели с 6:2 третия сет на мача. В четвъртата част Азиз Дугаз направи ранен пробив, за да поведе с 3:1, но Лазов изравни. След 5:5 обаче представителят на Тунис взе два поредни гейма и приключи мача.

Във втория сингъл звездата на домакините Малек Джазири победи без проблеми Александър Лазаров с 6:4, 6:4, 6:1 за 96 минути. Джазири направи седем пробива в мача и допусна само два.

В първите два сета Лазаров затрудни максимално своя съперник, но в третата част Джазири беше категоричен и така увеличи преднината на Тунис.

Предстои мач на двойки, който ако африканците спечелят, ще ссложат преждевременен край на спора. Ако българите успеят да намалят изоставането си, ще се изиграят още две срещи на сингъл.

Дневник