България изпадна в най-ниското ниво на световното отборно първенство по тенис - купа "Дейвис".

Българските тенисист допуснаха трето поражение при гостуването на Тунис, което обезсмисли доиграването на оставащите две срещи.

Вчера Александър Лазов и Александър Лазаров загубиха първите индивидуални двубои, а днес Лазаров и Васко Младенов не успяха да запазят надеждите за обрат в мача на двойки. Те отстъпиха с 4:6, 4:6, 3:6 срещу Малек Джазири и Шкандер Мансури.

Така само година след като играха плейоф за влизане в Първа група, българите се озоваха в последната Трета група на зона "Европа".

Там те ще мерят сили с отбори като Малта, Македония, Сан Марино, Лихтенщайн, Армения, Андора, Албания, Исландия и др.

България отново игра без най-добрия си тенисист Григор Димитров, който отказа участие и в баража за влизане в Първа група срещу Унгария през 2015 г., и срещу Турция в първия кръг на Втора група през тази година.

Ситуацията за капитана Тодор Енев се усложни още повече, след като и първата му ракета Димитър Кузманов пропусна мачовете с Тунис.

Той не беше пропуснал нито един двубой за петте години, в които е част от националния отбор, но здравословни проблеми му попречиха да играе срещу африканците.

Това очаквано доведе до убедителна победа за тунизийския отбор, който имаше на разположение най-класния си играч - Джазири, който е №58 в ранглистата. 

Дневник