"Челси" привлече дефанзивния полузащитник на "Лестър" Нголо Канте. Френският футболист подписа договор за пет години. Според Би Би Си трансферът е на стойност 30 милиона паунда, което е клубен рекорд за "лисиците".

"Лестър" купи Канте за 6 милиона паунда от "Каен" през миналото лято и това се оказа сделката на сезона в Англия. Французинът имаше главна заслуга за историческата титла на "Лестър", а след това пренесе страхотната си игра и на Евро 2016.

Канте е второто ново попълнение на "Челси" след белгийския нападател Миши Батшуай, който беше купен от "Марсилия" за 33 милиона паунда.

"Много съм щастлив, че подписах с един от най-големите клубове в Европа. Това е сбъдната мечта", бяха първите думи на французина като играч на лондончани.

"Възможността да работя с брилянтен треньор като Антонио Конте и част от най-добрите футболисти в света беше твърде добра, да я отхвърля", допълни 25-годишният футболист.

Техническият директор на "Челси" Майкъл Еманело описа Канте като "фантастично попълнение с изключителни качества". "Той перфектно се вписа във философията на Антонио Конте и стила на игра, който мениджърът практикува", допълни Еманело.

Дневник