Старши треньорът на "Ювентус" Масимилиано Алегри заяви, че не се притеснява от непрекъснатите спекулации за трансфер на Пол Погба в "Манчестър юнайтед".

В последните седмици слуховете се засилиха, а "Скай спортс" дори обяви, че са започнали преговори за рекордна сделка на стойност 100 млн. паунда.

Погба беше собственост на "Юнайтед" до 2012 г., но не получаваше шансове за игра и реши да премине в "Ювентус", където се утвърди като един от най-силните централни полузащитници. Алегри намекна, че евентуално завръщане на френския национал при "червените дяволи" би било крачка назад.

"Всеки, който има възможност да си тръгне от "Ювентус", трябва да обмисли нещата много внимателно, защото в момента "Юве" е един от четирите най-добри отбора в Европа", коментира италианският специалист пред "Гадзета дело спорт".

"Спокоен съм за английските слухове. "Ювентус" не е продаващ клуб, който просто така ще позволи на играчите си да си тръгнат. Погба е собственост на "Ювентус" и в крайна сметка той също иска да спечели още едно скудето и, да се надяваме, Шампионската лига", допълни Алегри.

По думите му "Ювентус" продължава да се развива във възходяща линия, а трансферната политика на "старата госпожа" е показателна за амбициите на клуба. "Привлякохме играчи с голям международен статут като Мехди Бенатия, Дани Алвеш и Миралем Пянич. Бих поставил оценка 8 от 10 на селекцията ни до момента", каза още Алегри.

dnevnik.bg