Днес "Лудогорец" ще се изправи в реванша от втория предварителен кръг от Шампионската лига срещу "Младост" (Подгорица).

Първият мач между двата тима в Разград завърши с успех с 2:0 на "орлите". Въпреки комфортната си преднина играчите на Георги Дерменджиев ще искат да покажат най-доброто от себе си, тъй като двубоят е генерална репетиция за сблъсъка от следващата фаза, който най-вероятно ще е срещу сръбския гранд "Цървена звезда".

При чистия си успех у дома шампионите демонстрираха, че са си взели поуки от миналогодишното си отпадане от турнира, когато подцениха "Милсами" и едва ли в реванша ще допуснат изненада.

"Спокойствие не може да има. Имаме комфортна преднина от два гола, но има още 90 минути, които трябва да се изиграят. Чак за такова отваряне не знам дали може да се говори, защото, ако се отворят и получат гол, всичко ще приключи. Така че очаквам силно тактически мач", коментира Дерменджиев преди реванша.

"Ще бъде малко по-различен мач, защото "Младост" сега са домакини и понеже губят в резултата, ще направят всичко възможно, за да променят нещо. Но ние също сме готови за мача. Мисля, че ще сме отборът, който ще продължи", категоричен бе наставникът на "орлите".

Домакините от Подгорица се надяват публиката да им помогне да сътворят чудо срещу българския тим и обявиха вход свободен за срещата, която започва в 21.45 часа българско време.

"Взехме това решение, за да могат да присъстват възможно най-много фенове. Те ще могат да видят, че отборът иска да се реваншира за лошото впечатление, което остави в първия двубой", каза президентът на клуба Марко Мугоса.

"Загубихме от съперник, чийто бюджет е 10 милиона евро на година и това говори само по себе си. Ние подмладихме отбора през лятото, още не сме се сработили. За първия мач ни липсваха и двама контузени футболисти. Всичко това не е оправдание за видната разлика в класите на терена, особено през първото полувреме. Надявам се във втория мач тя да не е чак толкова голяма", допълни той.

Дневник