Финансовият директор на "Левски" Константин Баждеков смята, че новият формат на българското първенство ще ощети сините финансово.

Причината за това е, че заради разширяването на шампионата, приходите от телевизионни права ще бъдат рщзпределяни между 14 отбори. Това, според Баждеков, след глобите към БФС и разходите по организиране на мачовете, които ще бъдат приспадани от сумата, я правят съществено по-малка.

"За нас е важно, че във връзка с новата схема на първенството "Левски" ще получи много по-малко средства от телевизионни права, защото вече се разпределят между повече клубове. И клубовете, които ще имат принос за по-големи интереси не са стимулирани допълнително, а 60% от средствата ще се разпределят по равно между клубовете. Единствено 40% - последният транш, ще бъде разпределян на базата на класирането", обясни Константин Баждеков за "Дарик радио".

"При положение, че средствата, които досега сме получавали ни се намаляват горе-долу почти наполовина и това, че от тези средства се отделят предварително разходите за съдийски наблюдатели и съдии, които се плащат, и от глобите, които като практика плащаме към БФС, сумата е доста малка като възмездие за това, че организираме и провеждаме мачовете на нашия стадион", допълни финансовият директор.

Dnevnik.bg