"Лудогорец" се класира с лекота за третия предварителен кръг на Шампионската лига, след като записа втори успех срещу черногорския "Младост".

В реванша в Подгорица българският шампион се наложи с 3:0 след две попадения на Джоди Лукоки и едно на Вандерсон и така продължава напред с общ резултат 5:0.

В следващата фаза разградчани ще се изправят срещу сръбския първенец "Цървена звезда", който отстрани малтийския "Валета" след два успеха с по 2:1.

Георги Дерменджиев направи две промени в сравнение с първата среща, която "орлите" спечелиха с 2:0. На мястото на Сисиньо започна Йордан Минев, а Лукаш Саша замени Жуниор Кишада.

Още в осмата минута "Лудогорец" можеше да поведе, но Лукаш Саша, който след страхотна атака бе изведен напълно сам пред вратата, но от няколко метра прати топката над напречната греда. В 24-ата минута Козмин Моци пропиля втората възможност за своя тим да излезе напред в резултата, след като пропусна дузпа, отсъдена за нарушение срещу Марселиньо.

В 34-ата минута Копитович прати топката във вратата на Владислав Стоянов, но голът не бе зачетен заради нарушение в нападение на играча на "Младост" срещу Моци.

Четири минути по-късно Джонатан Кафу изведе Джоди Лукоки отляво, той овладя и със силния си десен крак прати топката в далечния ъгъл.

Три минути след началото на втората част Вандерсон уби напълно интригата, след като преодоля трима бранители на домакините и с хубав изстрел по диагонала удвои. "Лудогорец" продължи да диктува темпото и в 64-ата минута Лукоки отбеляза второто си попадение в мача. Марселиньо изведе крилото зад гърба на защитата, а той пое с глава, свали топката и с удар с десния крак, не остави шанс на вратаря на "Младост".

До края срещата просто се доиграваше, като все пак гостите от България владееха инициативата, но резултатът остана непроменен до последния сигнал.

Dnevnik.bg