"Ювентус" е отхвърли рекордните 100 милиона паунда (119 млн. евро) от "Манчестър юнайтед" за полузащитника Пол Погба, съобщиха "Скай Италия" и "Гардиън".

Според информацията предложението на "червените дяволи" е било за трансферна сума от 85 милиона паунда (101 млн. евро) плюс бонус за добро представяне в размер на 15 милиона паунда (18 млн. евро).

Твърди се, че собствениците на "Ювентус" искат 130 млн. евро за френския полузащитник - 120 милиона трансферна сума и 10 милиона бонус.

Според торинския вестник "Ла Стампа", който е собственост на фамилия Аниели, притежаваща италианския футболен шампион и автомобилната компания "Фиат", осъществяването на сделка между двата клуба е близо.

В същото време "Кориере дело спорт" твърди, че съвсем скоро ще се стигне до компромисно споразумение на стойност 125 милиона евро.

Погба беше собственост на "Юнайтед" до 2012 г., но не получаваше шансове за игра и реши да премине в "Ювентус", където се утвърди като един от най-силните централни полузащитници.

Наскоро треньорът на "старата госпожа" Алегри намекна на французина, че евентуално завръщане при "червените дяволи" би било крачка назад.

"Всеки, който има възможност да си тръгне от "Ювентус", трябва да обмисли нещата много внимателно, защото в момента "Юве" е един от четирите най-добри отбора в Европа", коментира италианският специалист пред "Гадзета дело спорт".

dnevnik.bg