Двата български представителя в Лига Европа - "Левски" и "Берое", ще изиграят реваншите си от втория предварителен кръг на турнира днес.

Сините се изправят от 20.00 часа на стадион "Георги Аспарухов" срещу "Марибор" след нулево равенство в Словения, докато час по-късно старозагорци гостуват на финландския ХИК, след като първият мач помежду им завърши 1:1.

Отдавна мач на "Левски" не бе ентусиазирал толкова феновете на тима, които за ден изкупиха всичките 17 000 билети, пуснати в продажба за двубоя.

Люпко Петрович обаче заяви, че въпреки домакинското предимство, сините не могат да бъдат определяни като фаворит и двубоят днес ще е по-труден от гостуването в предишния мач.

"Резултатът от първия двубой не е лош, но той дава шанс и на двата отбора да продължат. Трябва да се представим най-малкото по начина, по който го направихме на "Людски врът". В същото време трябва да бъдем внимателни, да подходим разумно и тактически грамотно, тъй като за всеки гол на "Марибор", ние ще трябва да отговаряме с два", сръбският специалист.

"Не може да говорим за първоначален домакински натиск. Не трябва да се втурваме всички в атака. Видяхте, че и Марибор игра умно и прибрано в първата среща. Футболът затова е чудо - понякога играеш офанзивно и губиш, друг път избираш дефанзивна схема и печелиш", добави наставникът на сините.

Треньорът на "Марибор" Дарко Миланич бе на сходно мнение и заяви, че сблъсъкът ще е предимно тактически.

"Очаквам тежък двубой. Няма да има луди атаки през целия мач. Ще има надлъгване. Ще чакаме съперника да отвори пространства в своята отбрана, а той със сигурност ще допусне такива, за да реализираме. Не мисля, че Левски е с по-големи шансове след 0:0 в първата среща. Всичко започва отначало, като се надявам след последния съдийски сигнал ние да бъдем крайният победител", каза бившият словенски национал.

"Берое" ще има по-трудна задача, тъй като ХИК успя да отбележи гол на чужд терен в първия двубой между двата тима.

"Не ме изненада нищо, нямахме толкова късмет, колкото очаквахме. Футболът не е до късмет, а до възможности, естествено. ХИК отбеляза гол от едно наше невнимание в защита. Опитахме се да стигнем до победа, но не успяхме, а ХИК постигна целта си, и вкара гол, за което бе дошъл. Мисля, че резултатът е добър и за двата отбора," коментира помощник-треньорът на старозагорци Ивайло Йорданов, който традиционно говори пред медиите вместо Александър Димитров.

"ХИК е много стойностен отбор, опитахме се да използваме слабите им страни, но този гол ни обърка нещата. Но няма да се предадем и ще играем до последно. Няма тук да коментирам тактиката за утрешния мач. До часа на мача няма да коментирам това. ХИК има и предимството, че вече играе за първенство, докато нашето първенство все още не е започнало," каза още Йорданов.

dnevnik.bg