"Астън вила" няма да предложи състезателен договор на Стилиян Петров, съобщи мениджърът на бирмингамци Роберто ди Матео.

Българският футболист, който се върна на терена, след като успя да пребори остра левкемия, ще получи оферта за друг пост в клуба.

Ди Матео похвали Петров и изтъкна неговия характер, решителност и почтеност, но няма да разчита на него като футболист за предстоящия сезон в Чемпиъншип.

"Стилиян е вдъхновение за всички нас", каза италианският специалист пред клубния сайт.

"Говорих с него и му обясних моето мнение. Предложихме му възможност да остане в клуба. Стилиян ще обсъди предложението със семейството си, преди да даде своя отговор", обясни Ди Матео.

Петров, който беше капитан "Вила" преди болестта да го принуди да спре с футбола, се включи в предсезонната подготовка на бирмингамци и тренираше с първия отбор. 37-годишният полузащитник дори записа минути в няколко контроли на тима.

Участието му в приятелския мач срещу австрийския ГАК предизвика възхищението на феновете на футбола както в клуба, така и сред феновете.

"Не съм фен на "Вила", но е истинско вдъхновение да видиш Стилиян Петров отново след четири години. Какъв борец", написа фен в Twitter.

"Няма значение, че подкрепям "Бирмингам". Надявам се да видя Петров, когато играем с "Вила". Този човек вдъхновява", заяви друг.

Наскоро и звездата на "Реал" (Мадрид) Серхио Рамос изказа впечатлението си от българина. Защитникът написа: "Спортът е, за да се преодоляват трудностите. Стан Петров е един истински спортист и борец."

dnevnik.bg