"Берое" отпадна от Лига Европа, след като загуби гостуването си на ХИК с 0:1 в реванш от втория предварителен кръг на турнира.

Старозагорци допуснаха гол през първата част и не успяха да го върнат до края и така се простиха с европейските турнири през този сезон, отстъпвайки с 1:2 общ резултат срещу финландския тим.

Те все пак оставиха и добри впечатления с играта си под ръководството на новия си наставник Александър Димитров, но отново демонстрираха голямата си слабост - липсата на идеи в атака, която им коства участието в надпреварата.

Първото по-интересно положение в днешния мач дойде в деветата минута, когато изстрел с глава на защитника Лум Реджепи след добро центриране от ългов удар мина на сантиметри от левия страничен стълб на вратата на Благой Макенджиев.

Десет минути по-късно и българите стигнаха до първата си по-сериозна опасност и Георги Божилов опита от около 30 метра да изненада Томас Деене, но топката мина встрани от целта. Малко след това Кохеи Като нахлу отляво в наказателното поле и върна към границата на наказателното поле, откъдето Неманя Милисавлевич с техничен фалцов удар се размина на сантиметри с гола.

В 26-ата минута ХИК все пак стигна до попадение, след като след корнер защитата на "Берое" отново не се справи по най-добрия начин. Реджепи първи стигна до топката с глава, Макенджиев изби, но непокритият Антому Танака с глава нямаше как да сбърка и се разписа.

В края на полувремето Божилов можеше да изравни, но силният му удар с глава мина малко над напречната греда. След подновяването на играта ХИК направи хубава атака, но Атому Танака стреля слабо и в аут с десния крак.

"Берое" отговори с далечен удар на Том от над 25 метра, но защитник на финландците изби, преди да се е стигнало до опасност. В 74-ата минута Педро Маркес центрира от пряк свободен удар, но вратарят на ХИК улови топката без проблеми.

В заключителните минути българският тим се опита да изравни и да прати срещата в продължения, но така и не успя да създаде нещо опасно пред противниковата врата.

Дневник