"Барселона" потвърди трансфера на полузащитника на "Валенсия" Андре Гомеш. 22-годишният португалец подписа днес своя договор, след което беше представен пред публиката на помощния стадион "Мини Естади".

Параметрите по контракта не бяха обявени официално, но според испанските медии каталунците ще платят 35 млн. евро, а с бонусите сумата може да нарасне до 55 милиона.

"Сбъднах мечтата си. Надявам се на да се наслаждавам и да печеля много трофеи с "Барселона", заяви Гомеш, който става четвъртото ново попълнение на Луис Енрике след атакуващия халф Денис Суарес и френските бранители Самуел Юмтити и Лука Дин.

Президентът на испанския шампион Хосеп Мария Бартомеу допълни: "Въпреки че е толкова млад, Андре Гомеш вече е световна звезда. Много сме доволни, че той прие предложението на "Барселона".

Гомеш е продукт на школата на "Бенфика", където през 2012 г. прави първите си стъпки в професионалния футбол. След два сезона с екипа на "орлите" той беше привлечен от "Валенсия" - първо под наем, а през лятото на 2015 г. - за постоянно срещу 15 млн. евро.

Централният полузащитник изигра 77 мача за "прилепите", в които отбеляза девет попадения. Това лято той вдигна европейската титла с Португалия, като взе участие в пет от седемте мача на своя отбор.

Dnevnik.bg