Ивет Лалова ще бъде знаменосец на българската делегация по време на откриването на олимпийските игри в Рио де Жанейро.

Церемонията с традиционния парад на спортистите ще се състои на 5 август на стадион "Маракана".

Решението е взето по предложение на председателя на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова, съгласувано с оперативния щаб на делегацията. Най-добрата българска спринтьорка с радост е приела да развее националния флаг, съобщават от БОК.

32-годишната Лалова ще запише четвърто поредно участие на олимпийски игри. В досегашните си три тя неизменно достига поне до полуфиналите в една от двете си коронни дисциплини - гладкото бягане на 100 и 200 метра.

Най-силното й представяне беше при олимпийския й дебют в Атина през 2004 г., когато завърши четвърта на 100 метра и пета на 200 метра.

През 2008 г. Лалова достигна полуфиналите в късия спринт, а четири години по-късно в Лондон - до полуфиналите и в двете дисциплини.

На предишната олимпиада знаменосец на България беше Йордан Йовчев, четири години по-рано - Петър Стойчев, а в Атина - Мария Гроздева.

Ивет Лалова ще отпътува за Бразилия директно от Рим с полет на 2 август. Тя започва участието си на 12 август с квалификациите на 100 метра.

Dnevnik.bg