ПСЖ постигна победа с 3:1 срещу "Реал" (Мадрид) в приятелския турнир "Интернешънъл чемпиънс къп" в САЩ. "Милан" победи "Байерн" след дузпи, като в редовното време мачът завърши 3:3.

В английското дерби "Челси" се наложи с 1:0 срещу "Ливърпул".

"Реал" не успя да се справи с ритъма на ПСЖ. Белите бяха без основните си футболисти в атака.

Още в началото на срещата Иконе даде преднина на французите. В 11-ата минута Тиаго Силва беше сменен принудително от Томас Мюние. Именно резервата направи резултата 3:0, като вкара два гола.

В 35-ата минута той се възползва от грешка на Матео Ковачич и удвои. Пет по-късно Мюние опита да подаде на Единсон Кавани, но топката след намесата на вратаря топката се върна при него и белгиецът вкара.

Секунди преди почивката Марсело вкара дузпа, отсъдена за игра с ръка на Серж Олие.

През второто полувреме Зинедин Зидан направи десетина промени. В игра се появи и синът му Енцо. Резултатът се запази до края.

Мачът между "Милан" и "Байерн" беше най-вълнуващият в програмата на турнира. Резултатът премина през няколко обрата, за да се стигне до дузпите, спечелени от "росонерите".

Италианският отбор поведе в 23-ата минута чрез Мамаду Нианг, но още до почивката "Байерн" направи обрат чрез Франк Рибери и Дейвид Алаба. Бертолачи и Куцка върнаха предимството на "Милан" с голове в първите 15 минути на втората част.

Германският шампион стигна до равенството с попадение на Рибери от дузпа в 90-ата минута.

При дузпите всички играчи на "Милан" бяха точни, а Рафиня пропусна четвъртата за "Байерн".

"Челси" се наложи с 1:0 срещу "Ливърпул" с гола на Гари Кейхил. Сините поведоха в десетата минута, като Кейхил получи от Франсеск Фабрегас.

Испанският полузащитник беше изгонен в 70-ата минута след червен картон. През цялото второ полувреме "Ливърпул" нямаше нито един удар към вратата на съперника.

Дневник