"Байерн" и ПСЖ отбелязаха по четири гола и постигнаха категорични победи срещу "Интер" и "Лестър" на американска земя в предсезонния турнир International Champions Cup.

Баварците надиграха "нерадзурите" с 4:1, а парижани разбиха шампиона на Висшата лига с 4:0.

"Байерн" отново демонстрира офанзивна мощ при Карло Анчелоти, след като в предишната контрола вкара три попадения на другия гранд от Милано - "Милан". Тогава срещата завърши 3:3 и германският шампион загуби с дузпи, но сега игра доста по-стабилно и в защита.

Баварците започнаха ударно мача и до 35-ата минута вече водеха с 4:0, а три от попадения отбеляза 21-годишният Джулиан Грийн.

Националът на САЩ откри резултата в седмата минута. Давид Алаба достави перфектно центриране от лявото крило, а Грийн се измъкна зад защитата и отблизо засече във вратата.

Пет минути по-късно юношата Фабиан Бенко направи отличен пробив в наказателното поле, разходи се по аутлинията и върна назад към Франк Рибери, който от точката на дузпата спокойно насочи топката в опразнената врата.

В 29-ата минута Грийн получи на скорост от Рибери и с премерен удар по диагонала с левия крак направи 3:0. Пет минути по-късно американският национал оформи своя хеттрик след чудесна многоходова акция и нова асистенция на Бенко.

През второто полувреме баварците намалиха оборотите, а "Интер" успя да върне едно попадение в 90-ата минута чрез Мауро Икарди.

Шампионът на Франция ПСЖ също не остави шансове на английския първенец "Лестър" с две попадения преди почивката и две през втората част.

Единсон Кавани откри резултата от дузпа в 26-ата минута, а в последната минута на първата част Джонтън Иконе покачи на 2:0.

В началото на втората част "Лестър" пропусна страхотен шанс да се върне в двубоя. В 64-ата минута Лукас Моура реши мача с трети гол, след като засече с глава отблизо отлично центриране на Максуел от левия фланг.

В последната минута на редовното време Одсон Едуард беше изведен зад защитата и оформи крайния резултат.

ПСЖ постигна трета победа от три мача на турнето в САЩ, след като в предишните си две срещи спечели с по 3:1 срещу "Реал" (Мадрид) и "Интер".

В друг мач от този кръг "Реал" постигна първи успех на американска земя след 3:2 срещу "Челси". Страхотен мач отново изигра левият бек Марсело, който отбеляза два гола - в 19-ата и 26-ата минута, за да даде аванс от 2:0 на мадридчани.

Мариано Диас направи 3:0 с прекрасен изстрел в 37-ата минута. "Челси" се разигра след влизането на Еден Азар в средата на второто полувреме. Белгиецът се разписа в 80-ата и 90-ата минута при две идентични ситуации, в които беше изведен зад защитата, излъга вратаря и прати топката в опразнената врата.

Първи успех в International Champions Cup постигна и "Ливърпул". "Мърсисайдци" се наложиха" с 2:0 над "Милан", а попаденията отбелязаха Дивок Ориги в 59-ата минута и Роберто Фирмино в 73-ата минута.

Дневник