"Левски" започна с грешна стъпка в новата Първа професионална лига. Сините завършиха при нулево равенство с "Монтана" на "Георги Аспарухов".

Воденият от Люпко Петрович състав се представи разочароващо на свой терен. Привържениците изразиха негодуванието си след мача, като изпратиха футболистите с освирквания.

"Левски" беше по-деен и макар създаде няколко положения за гол, от които не се възползва. "Монтана", от своя страна, имаше по една добра възможност и в двете полувремена, но пропуски направиха Маркиньос и Георгиев.

За "Левски" това беше трети официален мач за новия сезон, като и тази среща завърши без победител. Преди това сините направиха две равенство с "Марибор", но отпаднаха в квалификациите на Лига Европа.

През първата част домакините държаха инициативата, като след 15-ата минута се задържаха в полето на съперника. Чистите възможности обаче липсваха.

След центриране от ляво Франсис Нар получи и стреля неточно от воле в 21-ата минута. Пет по-късно Антонио Аниете изпусна добро положение, като вратарят Христо Иванов изби. За гостите Маркиньос имаше чиста възможност, но не се възползва.

На почивката Петрович пусна в игра Хеан Деса, но перуанецът се контузи и беше сменен от Станислав Иванов 57-ата минута.

Сините пропуснаха да поведат след Франсис Нар, който отблизо не успя да постигне целта. "Монтана" чакаше своите шансове на контраатака, но при най-добрата възможност Георгиев пропусна.

Въпреки неубедителната игра "Левски" можеше да победи. В 90-ата минута Нар свали с глава към Станислав Иванов, но младият нападател стреля над вратата.

Дневник