Капитанът на "Манчестър юнайтед" Уейн Рууни вярва, че отборът може да върне позагубения си облик. Според него съставът може да се бори за титлата във Висшата лига.

През лятото начело на "Юнайтед" застана Жозе Моуриньо. В отбора бяха привлечени Златан Ибрахимович, Хенрик Мхитарян и Ерик Бейли, като се очаква и кулминацията - привличането на Пол Погба.

"Мисля, че всички в отбора чувстват, че все повече приличаме на стария "Юнайтед". И това не е само заради новите играчи, а и заради хора като Антони Марсиал и Маркъс Рашфорд, които имат такова влияние върху представянето ни", заяви Рууни.

"В момента се намираме в много добра позиция и мисля, че можем да се борим за титлата. Важно е за нас да дадем заявка за добро представяне още в мача за "Къмюнити шийлд" с "Лестър". Вярно е, че мачът е без особено значение, но искаме да покажем, че знаем как се печелят трофеи", допълни 30-годишният Рууни.

"Манчестър юнайтед" започва сезона на 14 август с гостуване на "Борнемут".

Нападателят заяви, че е "настроен за участие на световното първенство през 2018 г." "След него ще мисля какво ще правя. Готов съм да играя за Англия, ако, разбира се, имат нужда от мен."

Дневник