Валери Божинов вкара първия гол за "Партизан" през новия сезон , но тимът му загуби с 1:2 при гостуването на "Напредак (Крушевац)" и това доведе до освобождаването на треньора Иван Томич.

Той подаде оставка след вчерашния двубой, която днес беше приета от ръководството.

Томич предложи оставката си още преди седмица след нулевото равенство с "Бачка" на старта на сръбското първенство. Тогава обаче беше отхвърлена.

"Приехме оставката на Томич след като феновете, които не са спирали да подкрепят клуба в добри и лоши времена, поискаха той да си тръгне", заяви спортният директор на "Партизан" Ивица Илиев.

"Томич имаше страхотна визия за бъдещето на "Партизан", но за съжаление ударихме на камък още в самото начало на сезона и сега трябва да пренаредим картите", допълни той.

Като първи вариант за заместник на Томич се сочи Марко Николич, а също така се споменават Владимир Вермезович и бившият национален треньор Радован Чурчич.

"Ще обявим новия треньор възможно най-скоро, но няма да действаме прибързано, за да направим правилния избор", каза още Илиев.

Toмич пое "Партизан" през декември и се задържа на поста само седем месеца. Под негово ръководство "гробарите" завърши втори през миналия сезон на 14 точки от шампиона "Цървена звезда", а от началото на новия имат една точка от два мача.

Попадението на Божинов беше първо за отбора след пауза от 387 минути. Българинът влезе като резерва в 64-ата минута и се разписа от дузпа три минути преди края.

Той стана голмайстор на "Партизан" през миналия сезон, но от началото на този е оставян на пейката заради проблеми с килограмите, за които често беше критикуван от Томич.

Dnevnik.bg