Българският боксьор Кубрат Пулев е близо до мач за световна титла с шампион на IBF Антъни Джошуа, обяви промотърът на англичанина Еди Хърн. Подобен мач може да се осъществи през ноември.

Другите две опции за олимпийския шампион от Лондон 2012 са новозеландецът Доузеф Паркър и канадецът Бърмейн Стивърн.

Паркър е желаният съперник от Джошуа и щаба му, но има насрочен мач срещу Александър Димитренко на 1 октомври.

За мач с новозеландеца трябва да се изчака началото на 2017 г., а олимпийският шампион от Лондон 2012 иска да направи една защита на пояса на IBF преди края на 2016 г.

"В момента той си почива, но работим върху следващата му дата. Със сигурност ще има мач до края на годината, най-вероятно през ноември", заяви Хърн пред Boxing News Online.

"Харесва ни възможността за мач с Паркър, Джошуа също иска този мач. Разговарям с щаба му, те нямат нищо против да изчакаме за догодина. Паркър е млад и много талантлив боксьор. Много е вероятно да имаме мач с Пулев или Стивърн през ноември и след това с Паркър през март", обясни промотърът на Джошуа.

26-годишният британец има 17 победи от 17 мача на професионалния ринг, всяка една от които с нокаут. Той държи пояса на Международната федерация (IBF), където 24-годишният Паркър (20-0) е №1 в ранглистата, а 35-годишният Пулев (23-1) е №2.

Dnevnik.bg