Изпълнителният директор на "Лудогорец" Ангел Петричев заяви, че българският шампион е надиграл "Цървена звезда" по "абсолютно категоричен начин" и е опровергал "негативните прогнози и пропагандната кампания" срещу клуба.

"Много неща се изписаха, включително и лични обиди срещу хора от клуба. Въпреки всичко ние успяхме да запазим самообладание и видяхте какъв мач изиграха нашите момчета. Това е "Лудогорец". Това лице сте го виждали и друг път, така че не трябва да се учудвате. Ние никога не се отказваме", заяви Петричев след двубоя в Сърбия.

Според него отборът е орисан да прави драматични мачове в европейските турнири. "То си ни е закодирано в името. При заминаването обещах, че ще направим един луд мач. Бях сигурен, че ще стане така. С оглед показаното на терена, нямаше как да не победим."

"Прословутият ад на "Мала Маракана" не е толкова страшен, когато човек има вяра в своите сили. Както се казва, те пяха - ние играхме", каза още Петричев.

Той твърди, че домакините са продавали вода по 5 евро на българските фенове, а от трибуните е имало обидни скандирания на етническа основа срещу България. "Надявам се колегите от "Звезда" да си вземат бележка, защото не може да има подобно отношение."

"Радвам се, че защитихме честта на българския футбол", завърши Петричев.

Дневник