Старши треньорът на "Лудогорец" Георги Дерменджиев заяви, че победата срещу "Цървена звезда" с 4:2 след продължения е най-добрият мач на разградчани това лято. Според него обаче те имат още по-голям потенциал, който ще покажат в бъдеще.

"Давам висока оценка на целия отбор. Този състав има още какво да покаже, да вдига нивото. И мисля, че има сили да стигне отново до групите Шампионската лига. Вече сме в Лига Европа, където влязохме през парадния вход, но искаме в Шампионската лига", каза Дерменджиев след мача.

Той допълни, че надеждата му е българските фенове отново да гледат големи мачове. "Искам да играем на стадион "Васил Левски" и 40 хиляди души да се наслаждават на нашите мачове."

"Още когато се върнах в Разград, казах, че имам две цели - да спечелим шампионската титла и да влезем в Шампионската лига. Първата цел я изпълнихме, а сега сме на прага на втората", допълни Дерменджиев.

"Радвам се за футболистите и за ръководителите на този клуб, защото видяхте, че напълно заслужено победихме, макар резултатите да не го потвърждават. Някои хора смятаха, че след 2:2 в първия мач сме приключили, но ето, идваме тук, печелим с 4:2 и продължаваме", каза още той.

По думите му отборът е демонстрирал характер и дисциплина. "Много хора бяха скептици за този мач, постоянно ни натякваха историята на съперника. Имаше големи писания кой знае какво ще стане тука, но видяхте", коментира треньорът на "Лудогорец".

Дневник