Световният шампион по бокс в свръхтежка категория Тайсън Фюри е обвинен в употреба на забранени вещества от Антидопинговата агенция на Великобритания (UKAD).

На 24 юни - деня, в който Фюри отложи реванша срещу Владимир Кличко заради контузия - UKAD е спряла правата на 27-годишния боксьор.

След това състезателят е обжалвал и днес забраната беше вдигната, докато мине изслушването на двете страни пред Националния антидопингов панел (NADP). Датата на изслушването все още не е определена.

"Мирър" твърди, че в пробата от урината на Фюри, взета през февруари тази година, са открити следи от анаболния стероид нандролон.

На 24 юни са били спрени правата и на братовчеда на Тайсън Фюри - Хюи Фюри, който също е боксьор.

"Потвърждаваме, че срещу двамата боксьори са повдигнати обвинения заради наличието на забранена субстанция в пробите им. Антидопинговите правила на Великобритания позволяват на състезателите да обжалват временни наказания и днес NADP ги вдигна в очакване на пълното определяне на обвиненията", заяви говорителят на UKAD, цитиран от Би Би Си.

Вчера от адвокатския екип на Фюри заявиха, че световният шампион и неговият братовчед ще съдят британската антидопингова агенция.

"Двамата боксьори категорично отричат да са приемали допинг. През последните две седмици обаче имаше изтичане на информация около тези обвинения в пресата и двамата станаха обект на непрекъснати обиди в Twitter", каза адвокатът Люис Пауър.

Дневник