Една от българските надежди за медал от олимпийските игри в Рио Станимира Петрова извади изключително тежък жребий за боксовия турнир, който я изправя срещу действащата шампионка от Лондон 2012.

Петрова ще започне участието си в категория до 51 кг. още от първи кръг (осминафинали) срещу украинката Тетяна Коб. Мачът им е следващия петък, но при успех ще срещне Никола Адамс от Великобритания.

Англичанката, която е действаща олимпийска, световна и европейска шампионка, ще почива в първия кръг. Тя е първата носителка на титла от олимпийски игри след включването на женския бокс в програмата. Адамс притежава и титлата от Игрите на британската общност.

При заминаването за Рио обаче Петров се закани: "Дойде краят на ерата Адамс, ще ги бия всичките".

Даниел Асенов-Тайсъна също има тежък втори съперник в категория до 52 кг., ако в събота се справи с 25-годишния аржентинец Даниел Мартинес. След това той ще трябва да се изправи срещу алжиреца Мохамед Флиси.

Алжирецът е световен вицешампион на първенството през 2013 г. в Алмати в по-долната категория и е бронзов медалист от Доха миналата година в категорията на Асенов.

Третият български представител в бокса Симеон Чамов (категория 69 кг.) започва срещу турчина Онур Сипал в понеделник от 18 часа и видимо поне до третия кръг няма да срещне страшилище в категорията си.

Дневник