Бразилската полиция арестува марокански боксьор по обвинения за опит за изнасилване на две сервитьорки в олимпийското село.

22-годишният Хасан Саад ще остане в ареста за 15 дни, докато тече разследването по обвиненията. Според бразилското законодателство заподозрените могат да останат в ареста по-продължително време.

Саад трябваше да се бие в събота в тежка категория срещу турчина Мехмет Надир. Сега той няма да може да излезе на ринга.

Мароканецът е бил задържан в петък сутринта, само часове преди церемонията по откриването на игрите в Рио де Жанейро.

Атаката му срещу сервитьорките е станала в сряда, когато първо ги попитал дали искат да си направят селфи с него. Блъснал едната до стената и се опитал да я целуне. След това хванал другата за гърдите и я попитал дали иска пари, за да прави секс с него.

Съдията по делото Лариса Нунес Сали е информирала мароканското посолство за случая. Тя смята, че боксьорът трябва да бъде задържан, за да не повлияе на свидетелските показания.

Боксьор стана и първата жертва на допинг проверките в навечерието на олимпиадата. Това е състезател от Ирландия, чието име не се споменава. Той е дисквалифициран, въпреки че може да поиска отваряне на Б-пробата.

Dnevnik.bg