Докато светът гледаше церемонията по откриването на олимпийските игри в Рио на "Маракана", мъж е бил застрелян само на 800 метра от стадиона.

Тялото му е било открито с огнестрелни рани след 21 часа. Той все още не е идентифициран от местните власти, но бразилските медии твърдят, че е бил крадец и е бил застрелян. Според съобщение на полицията, мъжът е бил застрелян от военен полицай от друг щат, мобилизиран за игрите.

Той е бил открит край вратите на държавния университет в Рио на улица "Сао Франсиско Шавиер", недалече от стадиона, където 75 хиляди зрители гледаха церемонията по началото на игрите.

Полицията съобщи и за няколко други смъртоносни инцидента през последните 48 часа.

Няколко часа преди откриването 51-годишна архитектка пътувала с колата си по улица, водеща към Олимпийския булевард - пешеходна зона край пристанище в Рио, изцяло обновена за олимпиадата. Трима въоръжени мъже я спрели и се опитали да я ограбят. Жената се опитала да избяга, но те изстреляли куршум в главата й.

Предната вечер друг бразилец, 60-годишен адвокат, владеещ жиу-жицу, убил нападател на мотоциклет, който счупил прозореца на беемвето му и се опитал да го ограби. При настъпилата ръкопашна схватка оръжието на нападателя произвело няколко изстрела, един от който се оказал смъртоносен за крадеца.

Полицията също така направи кордон около голяма зона близо до стадиона за плажен волейбол по време на церемонията. Причината е оставен пакет, който е бил взривен контролирано.

Дневник