Хърватинът Марин Чилич изрази задоволството от играта си срещу Григор Димитров. Четиринадесетият в света спечели за малко повече от час с 6:1, 6:4.

Пред "Дневник" той заяви, че въпреки резултата мачът не е бил лесен.

"Като научих жребия, реших, че това е най-трудният съперник, който можеше да ми се падне. Не беше лесно да се подготвя - в първия ден играя на сингъл и на двойки. А последния път загубих от Григор. Значението на мача ми помогна да се отпусна и да играя по-добре."

Според него настилката е малко по-бавна и това му е помогнало. "Григор има много добър първи сервис, със силни първи и втори удар. А кортът ми помогна - бях по-добър в дългите разигравания, накарах го да се движи."

Хърватинът смята, че ключът към успеха му е бил в силното начало на мача. "То ми даде възможност да спечеля първия сет. В началото на втория Димитров имаше точка за пробив и последва разиграване с повече от 30 удара, което спечелих. От този момент до края той почти нямаше шансове при мой сервис."

"Григор е много добър играч, срещу когото не можеш да си позволиш да се отпускаш. Дори и в края на мача. Тук всяка точка може да има голямо значение", добави Чилич.

Дневник