В три състезания от втория ден на олимпийските игри ще има българско участие. Антоанета Бонева ще стреля в опит да стигне до мечтания медал.

На тенис кортовете ще излезе Цветана Пиронкова, а гребците Кристиян Василев и Георги Божилов ще се впуснат в репешажите на двойка скул.

Бонева се надява на силно представяне и не крие надеждите си за медал. Първото предизвикателството пред нея ще е участието ѝ на 10 м въздушен пистолет. Състезателките в дисциплината ще излязат на стрелбището в 9 ч. местно време (15 ч. българско) в квалификацията. Два часа по-късно започва финалът.

Българката направи силен олимпийски цикъл и при заминаването си за Рио де Жанейро заяви, че с малко късмет може да вземе медал. Тази година тя спечели злато от Световната купа в Баку и сребро от европейското първенство в Дьор.

Погледите ще бъдат насочени и към първия мач на Цветана Пиронкова. Тя ще играе срещу германката Лаура Зигемунд не по-рано от 14.00 часа местно време (20 ч. българско), като мачът е трети в програмата на седми корт.

Пловдивчанката заяви пред "Дневник", че се чувства във форма и че настилката е по вкуса ѝ. Надеждите ѝ са да подобри представянето си от последните две олимпийски игри (Пекин 2008 и Лондон 2012), в които стигна до втория кръг.

Гребците Василев и Божилов останаха последни във втората серия от квалификации на двойка скул мъже и днес ще участват в репешажите. Те са в 9.50 ч. местно време (15.50 ч. българско).

Първият ден от игрите в Рио се оказа разочароващ за българите.

Дневник