"Локомотив" (Пловдив) и "Левски" направиха поредните си грешни стъпки през сезона, завършвайки наравно 2:2 при гостуването на столичани от втория кръг на Първа лига.

Домакините излязоха напред в резултата с ранен гол на Веселин Марчев, но сините обърнаха още до 13-ата минута с попадения на Франсис Нар и Бабатунде Адениджи. През втората част "смърфовете" получиха правото да изпълнят дузпа, която голмайсторът на тима Мартин Камбуров реализира.

Това е четвърто поредно равенство за "Левски" под ръководството на Люпко Петрович след двете срещу "Марибор" в Лига Европа и това на старта на шампионата срещу "Монтана". Пловдивчани също все още нямат успех, след като в първия кръг завършиха 1:1 с градския съперник "Ботев".

Адениджи поведе атаката вместо Венцислав Христов, а дебют за столичани направи Симон Сандберг. Шведът започна като десен защитник, а Сашо Александров замени Веселин Минев, който е контузен.

Срещата започна вихрено и още в третата минута домакините поведоха. Колективна грешка в защитата на сините позволи на Симеон Райков да стреля, макар и слабо, но в крак на защитник. При добавката мръхлитащия отляво Марчев прати топката в горната греда и тя тупна зад голлинията.

"Левски" обаче реагира бързо и още в 13-ата минута вече водеше в резултата. Първо Антонио Аниете изскочи зад защитата на "Локомотив" и стреля два пъти, но първо Пиргов изби, а после топката срещна гредата. Тя се отклони към непокрития Франсис Нар и той от няколко метра на празна врата нямаше как да сбърка.

Секунди по-късно Илко Пиргов направи фрапантна грешка и при връщане назад, вместо да подаде на свой съотборник, прати топката право в Адениджи, който без проблеми я прати в опразнената врата.

В 21.ата минута след центриране на Симеон Райков от пряк свободен удар Димитър Везалов можеше да изравни, но изстрелът му с глава срещна страничния стълб на Боян Йоргачевич. До края на полувремето двата тима си размениха по няколко добри атаки, но до промяна в резултата нямаше.

След почивката играта се накъса заради множество нарушения, а при едно от тях "Локомотив" стигна до дузпа. Тя бе отсъдена за нарушение на Сандберг срещу Димо Бакалов, а зад топката застана Мартин Камбуров, който не сбърка и изравни резултата.

До края на срещата гостите от столицата бяха по-настъпателни, но така и не стигнаха до гол. "Смърфовете" пък можеха да се поздравят с успеха, но удар на Камбуров в 85-ата минута срещна напречната греда.

Dnevnik.bg