Българската тенисистка Цветана Пиронкова приключи с участието си в олимпийския турнир в Рио де Жанейро. Тя загуби с 6:1, 4:6, 2:6 от германката Лаура Зигемунд.

Мачът, завършил за 2.04 часа, имаше две лица. В началото Пиронкова игра силно и взе важните точки, за да спечели убедително първия сет.

След това германката подобри значително играта си и започна да притиска съперничката си. Българката се разколеба и не успя да се върне в мача.

Срещата започна с два бързи гейма за Пиронкова, която проби на нула. Зигемунд имаше възможност за бързо връщане на пробива, но българката направи 3:0.

След това пловдивчанката два пъти се спаси в петия гейм. Дойде ред на втория ѝ пробив, за да спечели сета с 6:1.

Пиронкова проби и във втория сет за 2:1. Този път обаче Зигемунд отговори и веднага изравни. От този момент германката увеличи ритъма и подобри играта си. Решителният ѝ ход дойде в десетия гейм, когато проби и изравни.

Това повлия на Пиронкова, която видимо се разколеба. Българката изгуби ритъма си и започна да изпитва трудности. В третия сет тя допусна ранен пробив, но веднага го върна. В следващите минути уверената игра на Зигемунд даде резултат и с нови два пробива германката спечели мача.

За Пиронкова това беше трето участие в олимпийските игри. Предните два пъти тя загуби във втория кръг.

България остана без участници в тенис турнира. Преди ден Григор Димитров загуби тежко от Марин Чилич.

Dnevnik.bg