Двама треньори от австралийския отбор по гребане на олимпийските игри в Рио де Жанейро са били ограбени недалече от хотела им, съобщи вестник "Сидни Морнинг Хералд".

Обирът е станал във вечерта на откриването на игрите в петък. Ръководството на австралийската делегация отначало е решило да не съобщава за инцидента, за да не шокира току-що пристигналите състезатели, както и състезаващите се в първия ден.

Хотелът на австралийските гребци се намира недалече от плажа Ипанема, а при излезлите на разходка треньори е пристигнала групичка от въоръжение с ножове младежи.

Бандитите са поискали да им бъдат предадени мобилните телефони, чантичките и якетата с разцветката на австралийския отбор. Треньорите не са оказали съпротива и са се подчинили на заповедите на обирджиите, коментира членът на НОК на Австралия Майк Танкред.

Веднага след това ръководството на олимпийския комитет се обърна към всички свои състезатели да не носят екипите за свободно време с националната символика, за да не привличат вниманието. Те също трябва да прикриват акредитациите си. Препоръчано им е да се движат на група минимум по трима.

dnevnik.bg