Бразилската полиция арестува 22-годишен боксьор от Намибия по подозрение в опит за изнасилване на камериерка в олимпийското село в Рио де Жанейро.

Джонас Джуниъс, който участва в категория до 64 килограма, е сграбчил служителката и се опитал да я целуне.

След това боксьорът й предложил пари, за да прави секс с него, съобщава "Ройтерс". Веднага след инцидента камериерката е подала оплакване в полицията.

Джуниъс беше знаменосецът на Намибия в парада на спортистите на церемонията по откриването на олимпийските игри в Рио де Жанейро.

Миналата седмица властите задържаха и мароканеца Хасан Саад по обвинения за опит за изнасилване на две сервитьорки в олимпийското село.

22-годишният боксьор ще остане в ареста за 15 дни, докато тече разследването по обвиненията. Според бразилското законодателство заподозрените могат да останат в ареста по-продължително време.

Атаката му срещу сервитьорките стана в сряда, когато първо ги попитал дали искат да си направят селфи с него. Блъснал едната до стената и се опитал да я целуне. След това хванал другата за гърдите и я попитал дали иска пари, за да прави секс с него.

dnevnik.bg