Състезателката по спортна стрелба Антоанета Бонева се класира за полуфинала на 25 метра пистолет на олимпийските игри в Рио де Жанейро.

Българката зае шесто място след точната стрелба с 293 точки, а в бързата стрелба постигна 290 точки, което се оказа достатъчно за финал.

30-годишната състезателка от Търговище събра 583 точки от шестте рунда и се нареди пета в квалификацията. Със същия точков актив завърши и германката Моника Карш, която е четвърта.

Китайката Дзиндзин Джан спечели квалификацията с нов олимпийски рекорд - 592 точки. Тя завърши с осем точки повече от гъркинята Ана Коракаки и грузинката Нино Салуквадзе.

Джо Юн Сук от Северна Корея, Хайди Дитхелм Гербер от Швейцария и Екатерина Коршунова допълват полуфинала с по 582 точки.

Полуфиналът започва в 21.30 часа българско време. Първите две в класирането ще отидат на финал, а третата и четвъртата ще играят мач за бронзовия медал.

Бонева заема второто място в световната ранглиста на 25 метра, а през тази година спечели злато от Световната купа в Баку и сребро от европейското първенство в Дьор в тази дисциплина. 

Дневник