Българският джудист Ивайло Иванов не успя да стигне до двубой за бронзово отличие в категория до 81 кг. на олимипийския турнир в Рио де Жанейро, след като загуби репешажа си срещу италианеца Матео Маркончини по изключително драматичен начин.

Двамата съперници не успяха да отбележат точка и не получиха наказания в редовните пет минути и така срещата им трябваше да бъде решена със златна оценка.

Тактическото надиграване между двамата продължи още 3.17 минути, преди италианецът изненадващо да преметне Иванов и да спечели с ипон.

Въпреки поражението българският джудист остави добри впечатления с представянето си в днешния ден, в който стартира с две победи, преди да допусне и две поражения.

Иванов стартира участието си днес с убедителна победа над холандеца Франк де Вит. Иванов първо направи вадзари, след това показа отлична защита, а 25 секунди преди края стигна до успеха с ипон след ключ.

На осминафиналите Иванов се изправи срещу коравия кореец Сеунгсу Лий. Срещу него Иванов започна стабилно и демонстрира добра защита, но 2:30 минути преди края получи наказание, което го постави в по-неблагоприятната позиция от двамата.

Кореецът продължи да е по-агресивен и не оставяше много възможности на българина, но по-малко от минута преди края той все пак реализира вадзари и поведе с 10:0. Лий се опита да потърси хвърляне, Иванов получи наказание, но в крайна сметка удържа преднината си до края и така си гарантира поне репешажа.

На четвъртфиналите българинът загуби от американеца Травис Стивънс с ипон, след като отново проведе силно тактическа схватка. След минута борба Иванов направи опит за хвърляне през рамо, но не успя. Веднага след това американецът успя да го задържи с ключ на земята за 20 секунди и това доведе до ипон.

Дневник