Капитанът Серхио Рамос отново се превърна в големия герой за "Реал" (Мадрид) и поведе мадридчани към нов трофей - Суперкупата на Европа.

Централния защитник се разписа за 2:2 в 93-ата минута, а европейският шампион победи носителя на Лига Европа "Севиля" с 3:2 след продължения и спечели трофея за трети път в историята си.

Победното попадения отбеляза друг бранител - десният бек Дани Карвахал след отлична самостоятелна акция в 119-ата минута.

"Севиля" успя да направи обрат от 0:1 до 2:1 и беше само на минута от втората си Суперкупа на Европа. Рамос обаче спаси "Реал", а в началото на продълженията андалусийци останаха с десет души и не успяха да удържат натиска на белите, за да стигнат до дузпи. 

Марко Асенсио откри резултата в 21-ата минута със страхотно попадение. Той пое топката пред дъгата на наказателното поле и с чудесен изстрел с левия крак я изпрати в горния десен ъгъл на Серхио Рико.

"Севиля" успя да изравни в края на първото полувреме. Привлеченият от "Палермо" Франко Васкес получи центриране от Витоло и с отлично насочен удар с десния крак не остави шансове на Кико Касия.

В 72-ата минута рекордьорът по трофеи в Лига Европа направи обрат, след като главният съдия Милорад Мазич отсъди дузпа за нарушение на Рамос срещу Витоло. Влезлият като резерва Евген Коноплянка беше беузпречен от бялата точка.

Рамос обаче се реваншира с грешката си и за пореден път вкара решаващ гол дълбоко в добавеното време. Лукас Васкес центрира, а централният защитник отбеляза с глава.

Четири минути след началото на продължението "Севиля" получи нов удар. Тимъти Колоджейчак видя жълти картон за втори път, след като получи първия в края на редовното време.

В 99-ата минута Рамос отбеляза втори гол с глава след центриране на Марсело, но попадението беше отменено заради несъществуващо нарушение в атака на голмайстора на "Реал".

Тимът на Зинедин Зидан обаче наложи много силен натиск и в крайна сметка проби изморената отбрана на "Севиля". Карвахал отне топката от Коноплянка, проби до наказателното поле, разходи се между защитниците на андалусийци и с техничен удар с външен фалц намери далечни ъгъл.

За "Реал" не играха Кейлор Навас, Кристиано Роналдо, Гарет Бейл, Тони Кроос и Пепе, а Карим Бензема и Лука Модрич се появиха след почивката. Съставът на "Севиля" също не беше оптимален.

Дневник