Състезателка е загинала в акваторията на Обзор по време на регата "Кор Кароли", съобщиха Радио "Фокус" – Бургас, като цитира пресцентъра на Апелативна прокуратура-Бургас. Заради лошото време, една от яхтите се е обърнала.

Организаторите на регатата съобщиха, че инцидентът е станал с яхтата "Скорпион" в 12.10 часа днес в района между Бяла и Иракли. На яхтата са се намирали трима състезатели.

"Един от тях се качва на изправилата се лодка, но другите двама остават във водата. На помощ идват други лодки от регатата", се казва в официалното съобщение на организаторите. Подаден е сигнал тревога до цялата флотилия, но 39-годишната Йоанна Атанасова е починала на път за болницата.

По време на инцидента, осигуряващият кораб е бил на опашката на флотилията, защото две от яхтите са имали проблеми с руля и са се нуждаели от помощ. Регатата е прекратена.

Предстои аутопсия да установи причините за смъртта на състезателката, като според една версиите тя е настъпила заради травми по главата от удари в корпуса на яхтата. Разследването ще бъде поето от следствения отдел при Окръжната прокуратура в Бургас. Тепърва ще се назначават експертизи, за да се установи как се стигнало до инцидента.

Традиционната регата "Кор Кароли" започна днес от пристанище Варна. По-рано днес стана ясно, че лодките "Баракуда" и "Мистрал" са оплели въжета по време на старта. Щетите са само технически - счупен гик. "Баракуда" се върна на варненското пристанище.

dnevnik.bg